14.01.2013

Tort cu fructe

Avem nevoie de:
Reteta pentru blat o gasiti aici (forma de tort 26 cm)
Ingrediente pentru crema:
- 4 foi gelatina
- 400 gr fructe de padure
- 1 lingura zahar
- 250 gr branza de vaci slaba
- 150 ml frisca lichida
- 150 ml frisca pentru decor
- fisctic maruntit
- ciocolata rasa sau bucatele mici
Pregatim blatul de pandispan, il lasam la racit si il taiem in doua.

Se inmoaie gelatina in apa rece.Dam in fiert 100 gr fructe de padure impreuna cu zaharul si il lasam la foc mic pentru 2 minute.Din aceasta compozitie punem deoparte putin pentru ornat.Gelatina o dizolvam in restul de compozitie,fierbinte,apoi se lasa sa se racoreasca.
Inglobam branza de vaci,frisca batuta  si restul de fructe.
Blatul inferior se asaza pe un platou si se monteaza de jur imprejur inelul formei de tort.Asezam pe blat crema de fructe apoi acoperim cu celalalt blat, il dam la rece pentru 1-2 ore apoi indepartam inelul.Acoperim tortul cu frisca si ornam dupa imaginatie.
Este un tort racoros si foarte delicios!

Pofta buna!

3 comentarii:

  1. La multi ani!!! Si la multe retete delicioase!
    Arata superb tortul!!!

    Blogurile noastre sunt de-o seama,al meu a implinit 3 ani pe 11 :) Si l-am sarbatorit tot cu tort cu fructe :)

    Pup si mult succes in noul an!! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari, la cat mai multi ani deliciosi!!! Tortul trebuie sa fie tare bun!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc fetelor,intr-adevar tortul a fost delicios!Mult succes si tie Danutza!

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *