15.11.2012

Cookies cu molasses







Aceste fursecuri delicioase provin din bucataria americana.Secretul lor este molasses si ghimbirul.In limba romana este melassa sub forma de sirop de culoare bruna,provenit de la extragerea zaharului sau din trestie de zahar.Daca doriti neaparat sa le incercati si nu gasiti mollases, se poate inlocui cu miere.Le voi incerca si eu cu miere,insa cu siguranta nu vor avea gustul acela american. :p
Pentru 100 bucati
Avem nevoie de:
- 200 gr margarina rama
- 200 ml ulei
-300 gr  zahar alb(sau brun)
- 1 cana(200 ml) mollasses
- 4 oua
-800 gr faina
- 6 gr sare
- 26 gr bicarbonat de sodiu
- 6 gr ginger(ghimbir macinat)
- 4 gr cuisoare macinate
- 9 gr scortisoara macinata

Margarina se topeste apoi o amestecam cu zahar,ulei,oua si molasses.In poza de mai jos se vede siropul de molasses.
 Separat amestecam ingredientele uscate,apoi le amestecam cu compozitia de oua.
Compozitia astfel obtinuta se pune la frigider pentru 2-3 ore.
Dupa timpul scurs se formeaza bile de marimea unei nuci,se introduc prin zahar apoi se pun intr-o tava la distanta de 5 cm una fata de cealalta.
Se dau la cuptor la foc mediu cca 10-12 minute.
Se lasa pentru 5 minute la racit apoi se pot servi imediat.
Sunt un deliciu si merg perfect langa o ceasca cu cafea sau pentru sarbatori.
Merita incercate!Sunt grozave!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *