08.02.2012

Sufleu de carne cu legume

Preparatele cu carne sunt mai delicioase atunci cand trec printr-un cuptor bine incins ca si acest sufleu de carne cu legume sub crusta de cascaval.Este excelenta si  pentru cei mari si pentru cei mici.
Avem nevoie de:
- 450 gr cartofi
- 450 gr morcovi
- 2 fire de ceapa verde
- 2 linguri ulei
- 500 gr carne tocata
- 1 conserva fasole verde (optional)
- rozmarin,tarhon uscat,nucsoara
- sare,piper
- 2 oua
- 150 ml smantana
- 150 ml supa de legume
- 150 gr cascaval razuit
Se decojesc cartofii si morcovii si se taie felii.Se asaza intr-o oala,se sareaza putin si se acopera cu apa rece.Se lasa sa dea un clocot,apoi se fierbe la foc moale cca 15 minute.Se scurg si se lasa sa se raceasca putin.
Se incinge ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa tocata.Se adauga carnea tocata si se prajeste amestecand ...
.... pana ce devine sfaramicioasa.
Se incinge cuptorul la 200 C.Se lasa sa se scurga fasolea verde(reteta este cu fasole verde,daca doriti puteti sa puneti,insa eu nu am pus deloc).Se amesteca ouale cu smantana,un sfert de lingurita din nucsoara,tarhon,rozmarin sare si putin piper,apoi si supa de legume.
Intr-o forma de sufleu sau intr-un vas de yena se asaza straturi de cartofi,morcovi,fasole verde daca puneti si carne tocata.
Se toarna deasupra sosul si se coace la cuptor cca 30 minute.
Sufleul se scoate din cuptor si se presara cascaval.Temperatura din cuptor se reduce la 180 C.
Sufleul se rumeneste la cuptor cca 10-20 minute.Se poate servi cu maioneza light deasupra alaturi de diferite muraturi.
Foarte delicioasa si satioasa!

2 comentarii:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *