21.02.2012

Lapte condensat


Avem nevoie de:
- 250 gr zahar pudra
- 188 ml lapte gras
- 25 gr unt
- esenta vanilie
Zaharul pudra trebuie sa fie neaparat cumparat pentru ca de obicei contine amidon care ajuta la ingrosarea laptelui.Ingredientele se pun toate intr-o cratita si le punem la foc mic amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.
Cand untul si zaharul sau topit se mareste putin flacara si asteptam sa inceapa sa fiarba.De la primul clocot se mentine la foc fix timp de 10 minute amestecand continuu.
ATENTIE!!! Nici 1 minut in plus(se va intari la final ca un bolovan) Nici 1 minut in minus(va iesi prea subtire)
Pe masura ce se raceste laptele isi va schimba culoarea din alb in galben.Dupa racirea completa se pune intr-un borcan acoperit si se pastreaza la frigider.
Mie mi-a iesit 280 ml iar pentru crema de la milch schnitte aveam nevoie de 200 ml.

2 comentarii:

  1. si eu aveam aceeasi parere ca si tine despre laptele condensat...noroc cu internetul dar si cu cei care dezbat acest subiect...poopicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e Alina si este si rapid la preparat si foarte bun.Pupici!

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *