20120112

Placinta crocanta cu sunca


Este o placinta delicioasa si consistenta,preluata din revista ,,Secretele bucatariei''.


Avem nevoie de:
- 150 gr unt
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 150 gr faina
- 150 gr branza de vaci
- 75 gr parmezan ras
- 150 gr branza Gouda feliata
- 250 gr sunca de praga feliata
- 250 gr smantana
- 1 ou + 2 galbenusuri
- sare,piper,boia,zahar
2 linguri pesmet
Se framanta un aluat din unt,faina,praf de copt si branza de vaci.
Se face o bila de aluat se infasoara in folie transparenta si se da la frigider pentru 20 minute.
Se taie fasii sunca si branza gouda(eu am inlocuit-o cu cas de tara).Se amesteca smantana cu ou si galbenus,se condimenteaza cu sare,piper,boia dulce si 1 praf de zahar.Se inglobeaza parmezanul ras.
Se incinge cuptorul la 200 C.Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie dreptunghiulara sau rotunda si se aseaza intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt.Se ridica de jur-imprejur o margine inalta de 3-4 cm.Pe blat se aseaza sunca si branza si se toarna deasupra compozitia de smantana.
 Se coace la cuptor cca 30 minute.Se scoate,se presara pesmet si se mai coace placinta inca 15 minute.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...