14.08.2011

Tort ''Cadou''


Acest tort are doua feluri de blat si trei feluri de crema.Pentru partea de jos am pus o foaie de napolitana apoi crema cu reteta de aici.
Peste crema de ciocolata am pus un blat facut din 3 oua,albusul batut spuma cu 3 linguri de zahar.Galbenusul l-am amestecat cu cateva picaturi de esenta migdale apoi le-am adaugat in albusuri.Am incorporat in spuma de albusuri 60 gr nuca de cocos si am dat la cuptor pentru 30 minute.Dupa racire l-am insiropat cu sucul de la un compot de ananas amestecat cu cateva picaturi esenta migdale.
Peste blatul de cocos am pus o crema preparata dintr-o ciocolata alba (primola) topita in 200 ml frisca lichida si cateva picaturi esenta migdale.Dupa racire (am lasa-to la congelator pentru 30 minute) apoi am mixat-o pana s-a intarit.
Peste crema alba am pus o crema facuta din: 200 gr  ciocolata amaruie topita in 150 ml frisca lichida.Separat am caramelizat cateva alune apoi le-am zdrobit si le-am adaugat in ciocolata neagra.Am repartizat-o peste crema de ciocolata alba.
Si ultimul blat a fost de cacao.Am batut 3 albusuri spuma cu 3 linguri de zahar,iar galbenusurile le-am amestecat si le-am adaugat in albusuri.In spuma de albusuri am pus 60-70 gr alune macinate si 1 lingura cacao.Am pus-o la cuptor pentru 30-40 minute.Dupa racire am repartizat-o peste crema de ciocolata neagra.
Am acoperit tortul intr-un strat subtire de crema alba si l-am imbracat in pasta de marshmallows,iar floricelele,trandafirii si fundele le-am  facut din pasta de jeleu.
          A fost foarte delicios!      
                 

6 comentarii:

  1. La multi, multi ani sanatosi si tot atat de fericiti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumost tortul,frumoasa varsta Domnul sa te binecuvinteze cu ce stie El ca e nevoie.Primeste cu intarziere urarile mele de La multi ani!noi stim ca alaturi de Domnul viata noastra e o sarbatoare.Fii binecuvantata tu si intreaga ta familie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc mult fetelor!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. wowwwwwwww ce cadou frumos, La multi Ani!!! Iti urez tot ce e mai frumos shi Domnul sa te ocroteasca pe tine shi famila ta de orice!!! Ziua sotului meu e pe 15 august, asa ca nu sunteti departe cu zilele de nastere :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim22:05

    Camy'nu am vazut tort dobos:-) daca ai reteta te rog sa o scri :-) cu zahar ares dar noua ne place cu ciocolata :-) thanks Camy God Bless You and your family

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *