12.07.2011

Salata de vinete

Este una din preferatele mele ''vinete cu maioneza.'' Nu cred ca exista cineva caruia sa nu-i placa salata de vinete. Probabil toata lumea stie cum se prepara o salata de vinete,insa am sa va prezint si varianta mea.Este tare gustoasa!
Avem nevoie de:
- 4 vinete medii
- ulei
- 1 galbenus 
- 1 sfert de lingurita mustar
- 1-2 catei de usturoi(optional)
- 1 lingura salata maioneza light hellmann's(optional)
Se coc vinetelepe gratar sau pe o tabla la aragaz,se lasa 5 minute sa se raceasca dupa care le curatam de coaja si le lasam sa se scurga intr-o strecuratoare.Vinetele se toaca cu un satar de lemn pentru a nu zdrobi semintele(nu folositi blenderul sau robotul tocmai din aceasta cauza - daca zdrobiti semintele,vinetele vor fi amare).Se adauga sare dupa gust si usturoiul tocat(se poate si fara dar este mult mai gustoasa salata cu usturoi).
 Intre timp pregatim maioneza.Punem intr-un castron un galbenus si adaugam mustarul.
Treptat adaugam cate putin din ulei in galbenus amestecand continuu pana obtinem maioneza dorita.Adaugam si  o lingura de maioneza light.Cantitatea de maioneza poate diferi in functie de preferinte,mai mult sau mai putin.
Vinetele reci se adauga peste maioneza amestecand cu o lingura de lemn.
 Salata se serveste rece alaturi de paine proaspata sau prajita si rosii.
 Aici am umplut si cateva rosii cu salata de vinete.
 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *