22.06.2011

Tort ''castel cu printese''


Pentru blat avem nevoie de:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 8 linguri faina
- esenta vanilie
Separam ouale.Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul.Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie apoi le introducem in albusuri.
Incorporam si faina amestecand usor.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.Se lasa la cuptor mediu pentru 45 minute.(pentru castel a fost nevoie pentru inca un blat de tort asa ca am mai facut inca unul dar de cacao)
Pentru crema avem nevoie de:
- 300 gr zmeura
- sucul de la 2 lamai
- 1 plic foi gelatina
- 200 gr crema de branza
- 250 gr frisca hulala
- 1 plic jeleu de fructe
- 1 plic zahar vanilat
- 50 gr zahar pudra
Sucul de la lamaie se amesteca cu 500 ml apa,jeleul de fructe si zaharul pudra.Se lasa sa stea pe foc pana se dizolva totul.Foile de gelatina se lasa in multa apa rece apoi se adauga la compozitia de jeleu.
Intre timp crema de branza se amesteca cu zaharul vanilat si compozitia anterioara se inglobeaza aici,lingura cu lingura.Crema se da la rece cca.20 minute,pana ce incepe sa se lege.
Zmeura se trece printr-un jet de apa rece si apoi se scurg.Frisca se bate se adauga zmeura spalata apoi se amesteca in compozitia de branza.
Daca este prea moale se lasa la frigider pana se leaga.
Pentru formarea castelului avem nevoie de urmatoarele forme de blat.
Urmeaza umplerea tortului cu crema.Eu am insiropat putin blatul de tort.
Aici asezam capacul si il imbracam in pasta de marshmallows.
La fel se procedeaza si cu celalalt blat mic plus turnurile castelului.
Iar aici cu multa rabdare am imbracat si celelalte turnulete si le-am decorat cu floricele,iarba,frunze si bineinteles printesele care nu trebuie sa lipseasca din castel.

12 comentarii:

  1. MONY18:17

    ESTE FFFF FRUMOS TORTUL SI CRED CA E SI GUSTOS. LA MULTI ANI PRINTESA SARITA SI D-L SA ITI DEA TOT CE-TI DORESTE INIMA. TE SARUT DE 5 ORI. BESOSS.

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani Sara!Dumnezeu sa te binecuvinteze,sa cresti mare ,sanatoasa si sa il slujesti pe El!
    Felicitari pt frumosul tort.Fiti binecuvantati!

    RăspundețiȘtergere
  3. La Multi Ani Sara !!! Ce nume frumos ai tu, se combina cu tortisorul-castel!!! Sa ai parte doar de zile senine in viata si Domnul sa te ocroteasca de orice!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim13:31

    Buna ziua!
    Numele meu este Petrina si va urmaresc blogul de ceva timp si imi plac foarte mult torturile dvs,in special cel"castel cu printese" amandoua. Si as avea si eu o intrebare legat de acest tort,iarba din este facuta,frisca sau royal icing? Va intreb ca as vreau sa ii fac si eu fetitei mele care face acusi 4 anisori si nu stiu exact daca frisca in contact cu pasta se va topi sau nu. Multumesc anticipat. O zi buna

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Petrina,ma bucur foarte mult ca iti plac torturile mele,cat despre iarba,la acest tort l-am facut din frisca lichida si ciocolata alba.Ciocolata alba se topeste in frisca lichida fierbinte apoi se raceste si se bate pana devine crema dupa care se coloreaza cu colorant verde gel sau lichid.Pasta nu se topeste.Sa-mi spui cum ti-a iesit tortul.O zi placuta si te mai astept sa ma mai vizitezi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim11:26

    multumesc frumos pentru sfat si o sa va spun cu siguranta cum a iesit tortul.Petrina

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu multa placere draga mea!O zi binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim11:51

      Buna dimi! Sunt Petrina si am facut tortul cu printese si as vrea sa vi-l arat.Poate imi puteti trimite o adresa de email ca sa va pot trimite poza, a fost un deliciu si fetita mea sa bucurat foarte mult si invitati de altfel.A fost blat amadina cu crema ganache+mascrapone cu frisca si capsune(blatul a fost insiropat),doar ca am avut o mica problema:cat a stat la rece a transpirat marshmallow-ul pt ca nu am putut sa ii pun capacul la cutie ca erau prea mari turnurile.In rest a fost totul bine.Multumesc inca odata pt sfaturi.O zi buna va doresc

      Ștergere
  8. Ma bucur tare mult Petrina ca ti-a iesit tortul si ca va placut.Desigur ca asa vrea sa-l vad si poti sa-mi trimiti poze pe mail la: camysara@yahoo.com.Abia astept sa-l vad.O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim17:02

    Buna,
    Tortul acesta castel cu printese este foarte interesant, numai ca eu nu ma pricep deloc la dulciuri.....As vrea sa va intreb daca as putea comanda acest tort pt fetita mea care pe 16 februarie implineste 3 ani. Astept raspunsul Dvs. Multumesc mult

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *