11.06.2011

Rulada de bezea umpluta cu capsuni

Capsune dulci si parfumate,incorporate in frisca si invelite intr-o rulada frageda,cu gust de migdale.Cine poate sa-i reziste?Cred ca este un desert potrivit pentru un dejun festiv,care ii va impresiona cu siguranta pe invitati!
Avem nevoie de:
- 4 albusuri de la oua mari
- 200 gr zahar tos
- 100 gr biscuiti cu cocos
- esenta de migdale
- 250 ml frisca lichida
- 300 gr capsuni
- 50 gr ciocolata alba

Preincalziti cuptorul la flacara mare.Tapetati cu hartie de copt o tava (23/33cm)Batem albusurile spuma pana cand incep sa se intareasca si incorporam zaharul tos cate o lingura o data - amestecul trebuie sa devina vascos si lucios.Incorporam biscuitii sfaramati si cateva picaturi de esenta de migdale amestecand usor.
Turnam compozitia in tava pregatita si netezim suprafata cu dosul unui cutit.Dam la cuptor pe nivel superior,timp de 10 minute,pana cand se rumeneste;apoi micsoram flacara si continuam coacerea timp de 10 minute,pana cand foaia se intareste.Scoatem tava din cuptor si rasturnam foaia pe o alta foaie de pergament.Desprindem cu grija foaia cu care am tapetat tava si lasam sa se raceasca.
Batem frisca pana se intareste apoi intindem pe foaia de bezea.Presaram capsuni taiate bucatele si rulam foaia - bezeaua se va sfarama pe masura ce rulam.
 Iar aici o felie pentru voi.
Este absolut delicioasa!Cu siguranta o voi mai prepara probabil cu alte fructe.

2 comentarii:

  1. Woooowww, super rulada! Arata foarte bine si sigur cu un gust divin! Am salvat reteta si iti multumesc! O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este Nely are un gust divin.Azi mai fac una doar ca de data asta o sa-i pun crema de branza+zahar in loc de frisca,cred ca e mai gustoasa.

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *