01.06.2011

Prajiturele pentru copii-Mingiute de cocos

Copiii sunt plini de veselie,pentru ei totul e o joaca.Sa nu uitam ca si noi am fost copii candva si ca 1 Iunie este o zi speciala pentru ei.Majoritatea dintre noi suntem mamici si cu siguranta fiecare dintre noi va pregati copilului ceva special de Ziua Copilului.Asadar eu le-am pregatit ceva special,gustos si in acelasi timp si haios.Tare incantati au fost copiii mei cand au vazut surpriza.
La multi ani dragi copii!!!
Avem nevoie de:
- 200 gr unt sau margarina
- 150 gr zahar pudra
- 250 gr nuca de cocos
- 1 lingura cacao
- 1-2 linguri zeama de lamaie
- esenta rom(optional)
- 3 linguri lapte praf(optional)
- 1 portocala
 Lasam untul sau margarina sa se inmoaie la temperatura camerei.O amestecam apoi cu zaharul pudra,cacaua si 3/4 din cantitatea de nuca de cocos.Daca compozitia este prea moala adaugam cateva linguri de lapte praf,doar daca e nevoie.(la mine a fost nevoie deci am bagat 3 linguri de lapte praf)
Omogenizam bine,apoi jumatate din cantitate se amesteca cu zeama de lamaie,iar cealalta jumatate amestecam cu esenta de rom.O dam la frigider pentru o jumatate de ora.Se ia cu lingurita din amestec si formam mingiute dupa care le trecem prin nuca de cocos.(eu cateva am lasat si asa simple fara sa le mai trec prin nuca de cocos)Se orneaza apoi cu ciocolata topita ca sa ia forma unui cap de copilas.
Si iata rezultatul:
 
Delicioase!

4 comentarii:

  1. superrrrr de tot Camy, o sa am de unde ma inspira... nu imi place sa gatesc, dar cind ma uit la bunataturile tale, am o pofta de a gati. Multumesc ca ne impartasesti si noua ideile tale. La multi ani picilor cu frumoasa sarbatoare ce a trecut !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim14:13

    Foarte frumos! cautam si eu o reteta mai simpla sa fac pentru cand va veni mama de la servici... nici nu am multe ingrediente deci reteta mi s-a parut perfecta. Cred ca ma descurc! Multumesc mult!:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim14:19

    Apropo! in loc de nuca de cocos am pus nuca simpla, au iesit delicioase! m-a cam certat mama ca am intrat in bucatarie dar a meritat rezultatul:P!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce draguta esti :))Ma bucur ca ti-a iesit si cel mai mult ma bucur ca ti-au placut.Pupici draga mea!

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *