06.06.2011

Prajitura ''Albinita''

Este o prajitura foarte delicioasa.
Avem nevoie de:
- 2 oua
- 2 linguri miere de albine
- 100 gr zahar
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 50 gr unt
- 3 linguri de lapte
- 460 gr faina+extra la intins
Pentru crema avem nevoie de:
- 250 ml lapte
- 150 gr zahar pudra
- 5 linguri gris
- 150 gr unt
- esenta vanilie
- un borcanel gem de prune
Punem o oala cu apa pe foc iar deasupra o alta oala in care adaugam zaharul,oul,bicarbonatul,laptele,mierea,untul si le lasam pana se topesc toate ingredientele pe baie de aburi amestecand continuu.
Luam vasul jos si adaugam faina treptat pana obtinem un aluat nelipicios.Daca vi se pare prea moala mai adaugam faina.
Impartim aluatul in 4 parti egale.
Fiecare bucata se intinde pe dosul unei tavi tapetata cu hartie de copt.(tava:36/25)Sau se intinde pe masa de lucru,iar daca se lipeste aluatul de masa presaram faina.(Celelalte bucati le acoperim cu folie de naylon pentru a nu se intari)
Se da la cuptorul incins 200 C. pentru 5-6 minute sau pana se rumeneste frumos.(pana capata o culoare maronie) Se procedeaza la fel si cu celelalte bucati de aluat.
Pentru crema preparam intai grisul pentru ca trebuie lasat la racit.Deci punem intr-o craticioara laptele la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar(75 gr)Cand incepe sa fiarba adaugam cele  5 linguri de gris treptat avand grija sa nu se faca cocoloase.Compozitia trebuie sa fie nici prea tare nici prea moale.
Se raceste.
Untul se amesteca impreuna cu zaharul pudra ramas(75 gr),esenta de vanilie apoi adaugam cate o lingura din grisul racit pana se termina toata compozitia.
 Cu aceasta crema umplem foile.Punem prima foaie apoi jumatate din crema,din nou o foaie dupa care punem gemul de prune,apoi o alta foaie,din nou crema ramasa si ultima foaie.
Deasupra presaram zahar pudra.
Prajitura se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foile.
Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Este prajitura care imi place foarte mult! Acum ca mi-ai adus aminte de ea sigur o voi face si eu.
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim13:13

    la crema se adauga in general zeama de lamaie in loc de vanilie, foile fiind destul de dulci.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincera sa fiu nu mi se par dulci foile,asa ca poti folosi ce vrei insa nu cred ca merge la crema zeama de lamaie.O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim18:20

    merge super cu crema de lamaie in loc de crema cu gris

    RăspundețiȘtergere
  5. Voi incerca si eu sper sa iasa buna

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *