15.06.2011

Gem de capsuni

Dulceata si frumoasa culoare a capsunelor pot face orice masa delicioasa.Ei bine a sosit timpul sa culeg si eu capsuni din gradina ca apoi sa pregatesc dulceata de capsuni muuult asteptata si iubita de copiii mei.Sunt poate cele mai iubite fructe ale inceputului de vara,sunt asteptate,dorite si niciodata suficiente.
Avem nevoie de:
- 1 kg capsuni
- 700 gr zahar
- 1 lamaie medie
- 1 fiola esenta vanilie
Se spala capsunile in apa rece dupa care le lasam sa se scurga bine.Taiem capsunile in cubulete mici(la mine nu prea a fost nevoie pentru ca erau mititele) le punem intr-un vas incapator si presaram zaharul peste ele.Le lasam in frigider pentru 12-14 ore.Cu cat stau mai mult cu atat vom obtine un gem mai parfumat.
Dupa timpul de repaus vom pune capsunele la foc mic adaugam si sucul de la o lamaie+coaja apoi avem grija sa luam toata spuma care se formeaza deasupra in timpul fierberii.Dupa o ora de fiert,adaugam si esenta de vanile.(vanilia ii da un gust deosebit gemului)Pentru a proba gemul daca este facut adaugam in congelator o farfurioara pentru 15 minute.Dupa ce s-a racit,picuram putin gem pe farfurioara iar daca picatura isi pastreaza forma atunci gemul este gata.Oprim focul si lasam sa se racoreasca putin dupa care il putem pune in borcane sterilizate apoi le depozitam in camara.Bineinteles ca nu am putut rezista sa nu mancam cateva feliute de painica cu gem!
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Tare mult imi place gemul de capsuni, are o aroma perfecta!...trebuie sa ma grabesc sa fac si eu pana nu este prea tarziu. O zi cat mai buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim15:10

    Esti nemaipomenita!

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *