27.06.2011

Clatite pufoase

Clatitele pot fi cu multe umpluturi:branzeturi,gem,urda,dulceata,ciocolata......toate sunt delicioase,usor de preparat si foarte rapide.Clatitele cred ca sunt pe placul tuturor,atat copiilor cat si celor mari.
Avem nevoie de:
- 250 gr faina
- 2 oua
- 25 gr unt topit
- un praf de sare(pentru clatite cu branzeturi)
- 1 plic zahar vanilat(pentru clatite cu dulceata)
- apa minerala
Faina se cerne intr-un bol incapator si se adauga sarea (pt clatite cu umpluturi sarate)sau zaharul vanilat(pt clatite cu umpluturi dulci)Separat batem ouale bine,topim untul si le adaugam in bolul cu faina.
Pentru a obtine clatite pufoase se inlocuieste laptele cu apa minerala,asadar cu o lingura de lemn amestecam in compozitia de faina adaugand treptat apa minerala avand grija pe cat posibil sa nu se formeze cocoloase.In cazul in care se formeaza cocoloase aluatul se strecoara in sita intr-un alt vas.Se obtine un aluat nici prea subtire nici prea gros.
Se tine la rece pentru 30 minute.Intr-o tigaie incinsa se toarna cate un polonic mic din compozitie si se inclina tigaia astfel incat clatita sa se intinda uniform.
Se prajeste clatita pana cand marginile devin crocante si compozitia se patrunde,apoi se intoarce si se prajeste si pe cealalta parte.
Se repeta procedeul cu aluatul ramas.Daca aveti tigaie anume pentru clatite nu mai este nevoie sa ungeti tigaia cu ulei,insa daca aveti tigaie normala se unge tigaia cu ulei la fiecare 2-3 clatite.Daca prima clatita este prea groasa se mai adauga apa minerala in compozitie pentru a o dilua.Clatitele se umplu cu orice doriti dumneavoastra.Eu le-am umplut cu dulceata de cirese amare si de care nu pot sa va spus decat ca au fost grozav de bune.
Absolut delicioase!

2 comentarii:

  1. am facut aluatul, sta la rece acum. Sper sa se primeasca bune, nu am mai facut pina acum clatite. Multumesc Camy-sweetika.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt convinsa ca o sa-ti iasa si sunt foarte foarte bune.Sa-mi spui daca ti-au placut!

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *