27.04.2011

Ciorba de salata ardeleneasca

Se spune ca una dintre cele mai bune mancaruri traditionale romanesti este cea din partea ardealului.De fapt,mancarea traditional romaneasca este una foarte delicioasa indiferent din ce parte a tarii provine.De aceea m-am gandit sa pregatesc o ciorba de salata ardeleneasca.Fiind o mancare traditionala aceasta ciorba se mananca cu  mamaliguta cu branza sau pur si simplu cu mamaliguta calda.Este absolut delicioasa si binevenita la orice ora,calda sau rece merge perfect atunci cand ai pofta de o ciorba de salata ardeleneasca.
Avem nevoie de: 
- 4-5 salate frumoase
- 5-6 catei de usturoi
- 1 lingura faina
- lapte,otet
- 2 oua
- o bucata de slanina
- smantana
- 1 ceapa mica

Taiem marunt slanima si o punem intr-o oala sa se prajeasca.Adaugam si frunzele de salata spalate si rupte bucatele.Le lasam sa se caleasca cateva minute dupa care adaugam ceapa intreaga,usturoiul,1-2 l apa si 4-5 linguri de otet.
Separat batem ouale cu o lingura de faina,4-5 linguri de smantana si o cana de lapte.Cand totul e fiert se adauga dresatura de smantana in oala si se amesteca.Ciorba se serveste cu  mamaliguta cu branza.
Este delicioasa!

2 comentarii:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *