30.03.2011

Krem a la Krem


Avem nevoie de:
- 7 oua
- 10 linguri zahar
- 1 plic crema pentru prajituri de ciocolata dr.Quetker
1 fiola esenta rom
Pentru crema avem nevoie de:
- lapte pt crema
- 1 plic crema de vanilie
Pentru glazura avem nevoie de:
- 50 gr unt
- 100 ciocolata amaruie
- 2 linguri apa
- 1 lingura zahar
Sau se poate prepara pt glazura astfel:
- 150 gr ciocolata amaruie
- 150 ml frisca lichida
Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma adaugand in ploaie cele 10 linguri de zahar continuand sa batem bine cu mixerul.Adaugam cate un galbenus la albusuri si mixam putin dupa fiecare.
Apoi adaugam praful de crema pt prajituri de ciocolata si amestecam usor in compozitie.Punem si esenta de rom si amestecam.
Punem aluatul in tava tapetata cu hartie pt copt,o uniformizam si o dam la cuptor pentru 30-35 minute.Dupa ce e coapta o lasam la racit.
Intr-un bol punem praful de crema de vanilie si o preparam dupa instructiunile de pe pachet.(merge orice crema doriti numai sa fie de vanilie,eu am folosit cea pentru tarte si am adaugat si 3 linguri pline de frisca batuta) Acoperim blatul cu crema de vanilie si uniformizam.
Intr-o craticioara punem pe foc mic 2 linguri de apa si cand da sa fiarba adaugam 1 lingura de zahar iar dupa ce s-a topit zaharul punem ciocolata rupta bucati si untul.O lasam pana se topeste bine apoi o racim si o turnam deasupra peste crema de vanilie.

Sau: - topim ciocolata in frisca lichida fierbinte.

O nivelam cu o paleta sau cu cutitul si o lasam la frigider 2-3 ore.
Dupa 2-3 ore scoatem prajitura si o taiem,insa Atentie mare la taiat.Dupa fiecare taietura spalam cutitul cu apa rece ca sa fie mai estetica sectiunea prajiturii.Iar daca glazura s-a intarit, si ca sa nu se rupa ciocolata cum vrea ea, incalzim putin cutitul si o taiem fara nici o problema.
Merge foarte bine alaturi de o cafea cu frisca.
Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Ce este crema Ole de ciocolata? Este un instant puding?

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga amantel,crema Ole de ciocolata este praf care se prepara cu lapte rece.Este si in poza de la ingrediente.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cate plicuri de crema de vanilie ai folosit?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Edi,doua plicuri am folosit dupa cum se si vede in poza cu ingrediente.Scuze pentru intarziere.O zi placuta.

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *