28.03.2011

Cornuri de salon

Aceste minunate cornuri de salon imi aduc aminte de copilarie.Indiferent ca era Paste sau Craciun mereu aveam pe masa aceste cornuri senzationale.Sunt perfecte pentru sarbatori dar si pentru atunci cand ai pofta de ceva dulce.Pur si simplu ti se topesc in gura de bune ce sunt.
Avem nevoie de:
- 250 gr margarina rama
- 500 gr faina
- 3 galbenusuri
- 1 pahar (vin) smantana
- 100-150 gr unt pentru uns

Se pune in vasul robotului de bucatarie faina,margarina taiata bucatele,galbenusurile si smantana.Se amesteca pana devine un aluat moale si nelipicios.Se pune pe masa de lucru si se taie 8-9 bucati egale.
Se fiecare bucata in parte,se intinde cu sucitorul pe masa de lucru si se unge cu unt.
Se ruleaza si se pun la frigider pentru 2-3 ore.
Pregatim compozitia de nuca.Batem albusurile(3) cu o cana de zahar adaugat in ploaie pana se topeste tot zaharul.Apoi adaugam 100 gr nuca macinata.
Se scot de la rece si fiecare rulou se taie in 8-9 bucati(depinde cat de mari vreti sa le faceti).
Se ia  bucatica cu bucatica si se intinde un dreptunghi apoi se pune cate o jum de lingurita din compozitia de nuca+albus.Le lucram putin mai repede pentru a nu se inmuia aluatul,iar in cazul in care se lipesc se pune ulei pe masa de lucru.Se ruleaza usor (nu prea strans)si se coc la foc mediu cca 30-35 minute sau pana devin putin aurii.
Se racesc,apoi se pudreaza cu zahar pudra si zahar vanilat.
Sunt delicioase.La noi sau terminat foarte repede. :(

5 comentarii:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *