05.02.2011

Ciorba de perisoare

Este una din ciorbele mele preferate.Ciorba de perisoare e printre cele mai reprezentative mancaruri romanesti.Reteta se poate adapta in functie de preferinte adica ciorbita poate fi alba cu smantana sau  rosie cu bulion.Noua ne place mai mult alba cu smantanica.


 Ingrediente:
- 500 g carne tocata mixta
- 2 linguri orez
- 1 ou
- sare, piper
- 4 morcovi 
- 2 rad patrunjel 
- 2 rad pastarnac
- telina mica
- 1 ceapa mica
- 3 lingurite bors magic
- vegeta,sare,frunze de patrunjel
- frunze de leustean
- 1 ou intreg
- 2 linguri de ulei
- smantana

Mod de preparare: 
Se curata zarzavatul se spala si o parte din zarzavat se dau pe razatoarea mica iar cealalta parte se lasa asa.Ceapa se taie marunt si se caleste intr-o oala cu 2 linguri de ulei de masline si putina apa.
Se lasa ceapa cateva minute dupa care adaugam 5 litri de apa.

Cand incepe sa fiarba adaugam zarzavatul mare,sare,vegeta si carnea.(la carne se adauga 1 ou,condimente pentru carne tocata,2 linguri de orez si sare apoi se amesteca)

Se fac perisoare de marimea unei nuci si se pun cu grija in zeama fierbinte.Se adauga si zarzavatul razuit si se lasa la fiert cca 1 ora sau pana cand carnea este fiarta.Dupa o ora se probeaza perisoarele ,iar daca sunt fierte se adauga borsul magic(sau se poate acri si cu lamaie sau zeama de varza).Separat se bate un ou si se adauga in ciorba care este la foc mic amestecand  pentru a face zdrente.Se adauga si frunzele de patrunjel si leustean si se mai lasa inca 5 minute la foc mic. 

 Ciorba se serveste cu smantana si un ardei iute.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Ciorba ta e foarte gustoasa!am facut-o astazi dupa reteta ta a iesit foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca iti place!O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *