18.01.2011

TAITEI DE CASA

Nu-i asa ca de multe ori v-ati gandit ca ar fi mai sanatos sa va faceti chiar voi taiteii, fara conservanti sau alti aditivi?De aceea va propun aceasta reteta, care este foarte simpla si la indemana oricui.Pentru acesti taitei de casa ii multumesc mamei mele care m-a invatat sa-i fac de cand eram copila.Sunt mult mai gustosi si sanatosi decat cei cumparati.

Avem nevoie de:
 - 1 ou 
- faina si sare

Se bate oul impreuna cu sarea dupa care adaugam putin cate putin din faina si framantam energic pana obtinem o coca nelipicioasa.


Din aceasta coca se taie felii groase,se dau prin faina dupa care ii trecem prin masina de intins taitei,iar in cazul in care nu avem masina,se intinde coca cu sucitorul adaugand faina pana devine o foaie nelipicioasa si cat mai subtire. 


Se lasa la uscat intr-un loc cald pe o fata de masa si apoi se taie cu o masina speciala sau cu cutitul pentru cei care nu au masina.



Taiteii astfel obtinuti se pot folosi imediat sau se pot lasa sa se usuce 30 de minute,dupa care ii putem folosi la supe sau ciorbe.

3 comentarii:

  1. Anonim17:34

    Cami pot sa te intreb de unde ai masina de taiat taieteii? De foarte multa vreme imi doresc si eu una care sa ii taie asa subtiri.
    sunt cumnata Martei Bucur.
    multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim11:15

    imi poti spune te rog de unde ai masina de taiat taieteii?

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi cer scuze pt intarzierea raspunsului.Masina de taitei am primit-o de la soacra mea,care a luat-o din Tarnaveni.

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *